Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Telefoon Mail Menu

Over Buren

Het historische vestingstadje in de Betuwe

In het vestingstadje Buren waant u zich in vroegere tijden. Het monumentale en daardoor beschermde stadsgezicht, zijn rijkdom aan historische gebouwen op loopafstand. Er is eigenlijk van alles: stadsmuren en wallen, grachten, een prachtige kerk met een even mooie toren, een raadhuis, een waag, een poortgebouw en een weeshuis, een synagoge, muurhuizen, geschenkenhuizen en leuke "snuffelwinkeltjes", restaurants, grand café, stadspompen, oude kanonnen en de molen "De Prins van Oranje".

Er is van alles te doen en te zien: maak bijvoorbeeld eens een stadswandeling door dit mooie oranjestadje. Een stadsgids vertelt u alles over de bezienswaardigheden. Andere aanraders zijn een bezoek aan het Museum Buren & Oranje, de Sint Lambertuskerk en het Museum van de Koninklijke Marechaussee. Voor meer informatie over stadswandelingen kunt u terecht bij Toeristen Informatie Buren, 0344 571922.

Wilt u o.a. weten welke winkeltjes en horeca zich in Buren bevinden, kijk dan op de site van de stad Buren: www.burenstad.nl. Daar vindt u alles wat u wilt weten over ons prachtige stadje Buren.

Gerelateerde links

Chocolaterie World of Chocolate
Peperstraat 9
4116 BG Buren (Gld)
06 1743 7593
info@worldofchocolate.nl

Deze website is onderdeel van BurenStad.nl